Taller de canyes de dolçaina a Paiporta

Organitzat per la Unió Musical de Paiporta. Dolçainers de la Saida i El Club de la Dolçaina amb la col·laboració de la FVDiT i el IVC.
El diumenge que ve 3 d’abril se celebrarà en la seu de la Unió Musical de Paiporta un taller de canyes impartit per Pau Puig.

DIUMENGE 3 D’ABRIL 2022 – C/LA FONT, 17

LLOC: SEU UNIÓ MUSICAL DE PAIPORTA – https://goo.gl/maps/e8MFSd62Kt2nafsQ9

HORARI

09:30h. Acreditació i recollida de documentació (dossier taller)
10:00h. Presentació
10:15h. TALLER
12:00h. Pausa café
12:20h. TALLER
14:00h. Dinar
15:30h. TALLER
17:30h. Cloenda

MATERIAL NECESSARI PER AL TALLER

Navalla
Llima d’ungles
Paper de vidre molt fi
Ànima de canya
Llapis tou
Alicates
Peu de rei (calibrador)
Tudells
Canyes per modificar
Dolçaina

Les canyes de Dolçaina.

La presència de dolçainers i dolçaineres a la comarca de l’Horta de València és nombrosa a la fi del passat segle XX, la formació de grups o colles així la testifiquen, a més de la seua participació en les festivitats més assenyalades de la comarca. La demanda en formació instrumental adequada de la dolçaina va portar a la col·laboració entre Dolçaines de la Saïdia (València) i l’escola de música “Vicent Prats i Tarazona” de la Unió Musical de Paiporta a la creació en 2020 del departament de música tradicional en el qual s’imparteix l’especialitat instrumental de dolçaina i cant d’estil valencià. Amb el professor Lluís Sanz i “Xavi de Bétera”. L’estudi tècnic de la dolçaina ha d’anar aparellat a un estudi organològic de l’instrument i una de les parts més importants és la canya. La seua construcció ha anat variant conforme ha millorat l’instrument i és per això que és necessari que l’alumnat de dolçaina conega com manipular i arreglar la canya per a poder millorar el so, conéixer les seues característiques, els seus models i la seua construcció. Un dels eixos principals de l’evolució de la canya de dolçaina és Pau Puig que va desenvolupar un concepte nou que ha millorat amb escreix la construcció de canyes.

Formulari d’inscripció https://forms.gle/SGtWU9f4txwf751b6

Comparteix

FVDIT PRODUCCIONS

Música i Territori--- vol. 1

Primer disc de la col·lecció de discos anomenats Musica i Territori un projecte de la FVDiT. En aquest primer lliurament estan representades les comarques de...

Ràdio
Podcast

Benvinguts a les emissions de XIRIMITA Ràdio

Punt de trobada de la música al voltant dels nostres instruments més tradicionals.

Buscar